PM 2024

Så fantastiskt skoj att du skall springa Frontyard 2024! 

Nedan har vi samlat information, som kan vara bra att ha koll på. Är det något du undrar över, så hör av dig! 

Hitta till Rudan: Här är start/mål-området. 

För att komma till starten, så: Om du åker kollektivtrafik, ta pendeltåget till Handen station. Sedan södra utgången, höger ner till Rudan friluftsområde. 

Om du åker med bil, så finns parkeringsplatser här. Det finns också ett parkeringsgarage här

Nummerlappar

Vi kommer att vara på plats från 9.00, så att du i god tid kan hämta ut din nummerlapp. (Har du säkerhetsnålar liggande, så ta gärna med egna …)

Banan

I år genomför vi loppet i Rudan/Handen, på en härlig motionsbana. Mer kuperat än tidigare, helt bilfritt. Ingen asfalt, bara skönt motionsspår. 

Du hittar en beskrivning av banan här (som skall uppdateras något; starten har en liten annan sträckning – men banan i sin huvudsak är precis enligt beskrivningen!!). 

Banan kommer att vara snitslad, samt att funktionärer kommer att stå vi de passager som kanske är lite luriga. Men efter ett par tre varv räknar vi med att ni knäckt den koden – tänk bara att ni springer i en 8. Det kommer också att vara skyltat. Första varvet kommer vi dessutom att ha någon som tar täten, för att visa er rätt. 

Loppinformation 

Vid 9.45 kommer vi officiellt hälsa er välkomna och ha en genomgång av loppets upplägg. 

Start

Loppet startar 10.00. 

Sedan håller vi på tills ingen längre är kvar på banan! 

Varvning och målgång

Alla kommer att gå i mål. Oavsett om du gör ett varv, eller åtta, och sedan väljer att avbryta. Eller om du på varv fem, eller femton, eller … inte hinner runt enligt stipulerad tid, och då inte får starta på ett nytt var. När du avslutar, säg till oss, så skall du få din ”medalj”. Och vi kan pricka av dig, så vi vet att du inte är kvar på banan. Men gör gärna detta efter att vi skickat iväg övriga på ett nytt varv, så får lite mer tid för dig! 

Vi har ingen elektronik som registrerar er (eller era prestationer). Allt sådan sker manuellt, där då avprickning vid varvning är en särskild utmaning så länge de allra flesta av er fortfarande är kvar på banan. Därför kommer vi att under de första 3-4 varven inte pricka av er, utan utgår från att ni alla hinner runt. Men om du av någon anledning vill avbryta, så säg till oss, så att vi kan registrera det. 

Därefter kommer vi att pricka av er, så att vi också kan rapportera efter hand på vår hemsida. Se då till att nummerlappen är väl synlig när du kommer in till varvning, sök ögonkontakt med funktionärerna så att du får en bekräftelse på att du blivit avprickad. Men mer om detta när vi ses 24 augusti! 

Vätska och energi

Detta är viktigt. 

Vi serverar inte någon sportdryck, så du får ta med din egen. Vatten finns dock (det finns en kran i närheten och vi kommer att ha en vattendunk på plats). 

Vi har inte någon energi (tilltugg), så du får ta med din egen. 

Kom ihåg, redan de första tre varven, vilket betyder 9 kilometer, tar 1 timma och 27 minuter. Det är alltså att ha med dryck och energi! 

Däremot kommer du att få en alkoholfri öl/dryck efter loppet (Erdinger/Carlsberg sponsrar).

Värdesaker

Har du något du är särskilt rädd om – säg till – så ordnar vi någon form av förvaring. 

När det gäller dina egna kläder, ombyten och annat, så är det ju allra enklast att du har dem vid ”din plats”, i direkt anslutning till varvnings/start/mål-området. Det där kommer att lösa sig! Men tänk på att ta med t.ex. en sopsäck om det finns risk för regn (vi har inget tak eller tält) … 

Toaletter och omklädning

Även om det finns ett begränsat antal toaletter i närheten, så finns det inga utefter banan. 

Omklädningsrum? Nej. Och då förstås inte heller någon dusch. 

Men det är inte mer än några tiotal meter till Övre Rudasjön, med badbryggor. Så ta med handduk! 

Priser

Alla som deltar och springer minst ett varv får en medalj.

Alla ungdomar som deltar får dessutom ett diplom. 

Välkomna 24 augusti! 

(PM uppdaterat 15 april)