Om Gerillalöparna

Välkommen till Stockholm Gerillalöpare – en grupp för oss som älskar att springa, träffa springande människor då och då. Det kostar ingenting att vara med och springa med Gerillalöparna.

En gång varje vecka, på onsdagar träffas vi vid utegymmet nedanför Hammarbybacken kl. 18.00 och tar oss igenom en timmes löpning tillsammans, främst med fokus på backträning. Alla kan delta då passen är upplagda för att passa alla som vill vara med. Vi springer kort, långt, snabbt, lugnt.

Här finns även plats för alla som har en idé om ett löppass och vill ha sällskap. Vem som helst som är medlem i Facebook-gruppen kan lägga upp ett evenemang/pass! Allt är möjligt. Bara det springs.

Stockholm Gerillalöpares grupp på Facebook är navet för kommunikationen mellan oss som springer med gerillalöparna. Det är i Facebook-gruppen du kan ställa frågor, kolla vilka löpningar och evenemang  vi har på gång och snacka löpning! Det enda som gäller för medlemskap är allmänt hyfs av medlemmarna – personer som på något sätt trampar över gränsen, kränker andra i kommentarer eller i meddelanden, på passen eller på något annat sätt åker ut. Vi hoppas att ingen drabbas, men gör du det så hör av dig till någon av administratörerna.

Stockholm Gerillalöpare är startat efter inspiration från Malmö Gerillalöpare.

Maria, som grundade Gerillalöparna i Stockholm berättar:

”Det började 2016 med att jag fick inspiration från Malmö, där det också finns en gerilla (som då funnits några år). För mig handlade det mycket om att bilda en motpol till alla Stockholmsbaserade (kommersiella) löpargrupper med sikte på blodsmak och löpskolning. Jag ville vara med i en gemenskap där alla var välkomna, där det inte kostade något att vara med och där alla kunde vara med och bidra till passen. Det första passet gick av stapeln 30 mars 2016 i Tantolunden en kylig men solig vårkväll. Upp och ner till Tantolundens topp körde vi då. Tror vi var en 5-6 personer vid det tillfället och alla återkom veckan efter! Och veckan därpå. Sen kom det några fler, och vi flyttade till Hammarbybacken för att de som bodde söder om stan skulle få det närmare och för att kunna få mer variation och få plats med alla. Sen dess blev onsdagarna heliga för backträning, men alla var välkomna att lägga upp alla typer av pass i gerillans namn på den då startade Facebook-sidan. Och sådär har det ju rullat på, ja ni vet ju själva. Jag flyttade till Malmö 2020 och blir fortfarande lika genuint glad så fort jag ser bilder från onsdagspassen!”